Djurträning i djurpark

Under en och en halv timme föreläser Linda Berggren om hur och varför man tränar djur i moderna djurparker. Linda delar med sig av sina kunskaper om belöningsbaserad träning ihop med erfarenheter och historier från djurparksvälden. I föreläsningen får du bland annat lära dig hur man får djur som sjölejon, delfiner, röda pandor och berguvar att frivilligt och utan stress samarbeta med djurvårdare för sin egen hantering och vård. 

Datum: 26 januari kl.18:30
Plats: Digitalt via Skype (inbjudan kommer via mail)
Pris: 149 kr
 

Om Linda Berggren

Linda Berggren, djurtränare och verksamhetschef på Kolmårdens Djurpark. Linda jobbade i många år som djurtränare utomlands med en rad olika exotiska djur. För fem år sedan följde en flytt hem till Sverige och en position som ansvarig först på bland annat Kolmårdens Delfinarium och sedan i somras som verksamhetschef över djurparken. Sund etik, vetenskap, ansvaret hos tränaren och en inlärningsprocess som är baserad på en stark, positiv relation med djuren är en sammanfattning av Lindas syn på träning.
Inom psykologin, neurovetenskapen och inom beteendeekonomin finns massor att hämta om inlärning, motivation och beteende för att lyckas med sina mål, men lika mycket kan vi lära oss direkt från djuren vi arbetar med: Så länge vi är villiga att lyssna på dem. Sedan 2018 är även Linda hundägare.


Är ni en träningsgrupp som behöver inspiration till fortsatt träning eller en uppfödare som önskar att ge sina valpköpare något extra? Vi erbjuder kurser och föreläsningar inom en rad olika ämnen för externa grupper. Vi anpassar kursen och innehållet efter era önskemål och erfarenheter.
 

Kontakta oss för att diskutera ämnen, datum och kostnadsförslag.

"Bli en mästertränare"

Hur kan jag göra träningen så effektiv och rolig som möjligt? Vad finns det för verktyg att ta till när jag fastnat i träningen? Och hur upplever hunden träningssituationen?

Detta är några av de frågor som diskuteras på föreläsingen "Bli en mästertränare". Föreläsningen är baserad på så väl moderna synsätt som klassiska, välbeprövade inlärningsteorier. Under denna föreläsning vill vi försöka ge dig förståelse och kunskap för att du ska bli ditt bästa tränar-jag!

Föreläsningen är 2 timmar lång inkl en kort bensträckare/fika paus.
Pris: 2500kr + reseersättning