Jag heter Johanna Karlsson och är allt-i-allo på HUNDfeeling. Det betyder att jag fixar med marknadsföring och hjälper till där det behövs.
 

Jag är utbildad biolog med inriktning etologi samt hunddagisföreståndare. Min ”hundkarriär” började som 10 åring när jag gick ut med hela grannskapets hundar och tog fart på allvar när jag i 14 årsåldern började med agility med min grannes golden Morris. P g a olika omständigheter hos Morris ägare bodde han mycket hos mig under många år, så även om han inte var min egen hund räknar jag honom som det. Morris var den gladaste och snällaste hunden, som alltid var redo för nya påhitt. Tyvärr lämnade han oss förra sommaren.

Under tiden jag utbildade mig till biolog så volontärarbetade jag en sommar med gatuhundar/omplaceringshundar på SOS Animals i Spanien. Det var en oerhört lärorik tid, där man fick möjlighet att träna och studera många olika typer av hundar. En tid i livet jag värderar högt!

Det var även på SOS Animals jag träffade hunden Luna som var, och fortfarande är, den trevligaste hund jag någonsin mött. Luna hade hittats av en familj som även skulle ta hem henne till Sverige. Jag bönade och bad om att jag skulle få Luna istället men det gick inte, men (!) Luna var med valpar och när dessa föddes hemma i Eksjö så var det absolut ingen tvekan om att jag skulle ta en – Ruth.

Ruth är min lilla guldklimp och stjärna. Min once-in-a-lifetime-hund! Vi har tillsammans utforskat de flesta hundsporter, men har framförallt fastnat för agility. 2018 blev Ruth dubbelchampion i både hopp- och agility under samma tävling. 2019 ställde vi oss på startlinjen för vårt första SM (där vi slutade på en 4:e plats).

Tidigt under 2019 flyttade min lyckovalp Edith hem till oss. En fullkomligt galen och härligt charmig individ, som både ger en gåshud men också en del gråa strån. Edith är en liten sheltie med otrolig motor som jag någon gång i framtiden hoppas få stå på agilitystartlinjen med.