Jag heter Elin Andersson och är instruktör på HUNDfeeling. Jag är utbildad etolog med inriktning på hund.

Sedan 2016 är jag utbildad etolog. Jag studerade masterprogrammet ”Ethology and animal biology” på Linköpings universitet, efter avslutat kandidat i biologi.  Jag har ett stort intresse för djurs beteenden och i synnerhet hundars beteenden.
 

Labradoren Ludde är min första egna hund som vi fick hem januari 2016. Ludde har gjort mig till den hundmänniska jag är idag, där empati, glädje och förståelse är tre ledord i mitt sätt att träna och leva med hund. Tillsammans med Ludde tränar jag allt från agility till nosework och lydnad. Vi tävlar främst, även om vi inte gör det så ofta, i lydnad och rallylydnad men har också startat i bruks spår, Heelwork to Music, freestyle och gjort doftprov i nosework.

Under Luddes valptid började vi gå kurser på Söderköpings brukshundsklubb där jag träffade en fantastisk instruktör som inspirerade mig att utvecklas inom hundträning.
Efter ett par år började jag gå med på flera kurser som hjälpinstruktör som var väldigt roligt och givande. Det var då jag bestämde mig för att börja läsa till hundinstruktör, för att själv kunna hålla kurser. Så nu är jag sedan hösten 2020 certifierad hundinstruktör.
 

Utöver att hålla kurser jobbar jag som djurvårdare på en djurpark där jag dagligen utvecklas i min förståelse för djur och också inom träning av olika djur.

Här hittar du artikeln som bygger på mitt och Ida Miltons examensarbeten från masterprogrammet:

  • Beteendestudie på detaljseende hos lång och kortnosiga hundar jämfört med människor i ljus och mörker. Länk till artikeln: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0188557

Utbildningar: 
  • Applied ethology and animal biology, masterprogrammet, Linköpings universitet 2014-2016
  • Hundinstruktörsutbildning, Royal dog education 2019-2020
  • Rallylydnadsinstruktör, Royal dog education pågående
  • Hundbeteendeutredare, Royal dog education pågående
Kurser jag gått: 
  • Ljudrädsla masterclass med Milene Wallin
  • Hundens beteende biologi 2 – Linköpings universitet